Ciocolata-drumul de la fruct la cel mai iubit produs
Ciocolata și proprietățile ei
Ciocolata, pe cat de iubită e, pe atât de multe beneficii poate avea dacă este consumată moderat.
1
Îmbunătățește funcția cerebrală
Consumul de ciocolata are un efect pozitiv asupra creierului si a bunei sale functionalitati, prin cresterea fluxului sanguin la nivelul acestui organ, prin imbunatatirea functiei cognitive (in special la persoanele mai in varsta), prin reducerea efectelor negative produse de Alzheimer, prin stimularea memoriei si impiedicarea procesului de degradare si de pierdere a acesteia si prin imbunatatirea performantei scolare la copii.
2
Este foarte bogată nutritiv
Atata timp cat este vorba de o ciocolata de buna calitate, cu un continut ridicat de cacao, aceasta devine un veritabil aliment, foarte bogat in nutrienti, in special in ceea ce priveste mineralele atat de necesare organismului. Astfel, pe langa o cantitate semnificativa de fibre (10%), ciocolata contine cantitati insemnate de fier, magneziu, cupru, mangan, zinc, seleniu si potasiu.
3
Este bogată în antioxidanți
Rolul acestora pentru organismul uman este deja bine cunoscut, antioxidantii avand ca misiune neutralizarea radicalilor liberi (compusi periculosi, care pot conduce la degradarea organismului si la imbolnaviri grave). Ciocolata contine 2 categorii de antioxidanti, flavonoizii si polifenolii, concentratia acestora fiind foarte ridicata in cacao, la un nivel asemanator cu ponderea pe care au au acesti compusi in alte superalimente celebre, cum ar fi acai, afine, merisor sau rodii.
4
Te face mai fericit
S-a demonstat ca ciocolata are un efect pozitiv in situatiile de stres, de oboseala si suprasolicitare psihica, consumul acesteia conducand la o stare de calm si la un nivel imbunatatit de concentrare. Mai mult decat atat, consumul de ciocolata stimuleaza producerea endorfinelor (“hormonul al fericirii”), avand ca efect nu doar o stare de buna dispozitie, ci contribuind chiar si la prevenirea depresiei si a altor afectiuni psihice.